Ilmoitus

Ilmoitus Module
Piilota
No announcement yet.

Muurahaispäiväkirja 2017

Page Title Module
Siirrä Poista Piilota
X
Conversation Detail Module
Piilota
 • Tarkenna
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • #16
  12.3.2017 Otin tänään kellarista littanassa kipsipesässä majailevat viholaiset pois horroksesta ja pullasivellintä apuna käyttäen kippasin murkut muovilootaan ja laitoin puovipussiin.
  Tämän jälkeen putsasisn kipsipesän kunnolla kuumalla vedellä suihkussa ja varovasti tiskiharjalla hnkkasin liat ja homeen pois kammioista ja ruokintakiposta. Pesä sa nyt kuivuu huomiselle kunnolla jakippaan murkut puhtaaseen pesään sit huomenna.

  Comment


  • #17
   17.3. Putkipesän sokereilla on nyt 7 työläistä ja ajattelin yhteisön alun muutattaa uuteen putkeen asumaan kohan 2 viimeistä koteloo kuoriutuu. Vanhasta putkesta rupee vesi loppumaan.
   Kipsipesässä eleleville sokereille on tullu paljon koteloita ja kuningatar on muninu myös paljon uusia munia. Viholaisetkii on selvinny talvesta oikeen mainiosti samoin toukkia on runsaasti selvinny talvehtimisesta.

   Comment


   • #18
    26.3.2017 Koeputken sorkuille liitin pikkupätkän läpinäkyvää letkua ruokinta-areenaksi ja muutatin nämä uuteen putkeen. Työläisiä on 6kpl toukkia reilu 10kpl ja koteloita 3.
    Littanassa kipsipesässä asuvat vihut voi hyvin kuningattaret eioo munia muninu vielä, mutta toukat voi pulskasti ja hedelmät/hunaja ja jauheliha maistuu.

    Kipsipesässä elelevät sokerit on kantanu ruokinta letkuu läjän koteloita ilmeisesti kostuttelin pesän yläosan liian kosteaksi. Pitää kohta puoleen liittää ylä pesä alapesään niin murkut pääsee siirtelee koteloita yms.muuta jälkikasvua paremmi eri kohtiin pesää.

    Comment


    • #19
     17.5. Perkuleen murkkufoorumi temppuillu eikä oo päässy päiväkirjaa päivittämään. Kipsipesässä elelevillä sokereilla on nyt reilu 100kpl koteloita saman verran toukkia ja munia lienee monin verroin enemmän. Aikuisia työläisiä lienee myös reilu 100 kpl joten mukava kuhina alkaa pesässä olla. Viholaisilla on myös satakunta toukkaa koteloa ja aikusta. tohon isomman kipsipesän viholaisille aattelin käydä keräämässä isohkon läjän buusi toukkia ja koteloita tässä kun kesä lämpiää.

     Comment

     Työstää...
     X